Kalervo Björkbacka Solepoka mikhän

EU-sääntely tappaa yrittäjyyden ja samalla kansan

Yrittäjät ja yrittäjyys tukahdutetaan kaikenmaailman EU-säännöksillä ja laeilla. Uusimpana tulee varmaan meillekin se, ettei rekkakuski saa pitää lepotaukoa omassa autossaan, hyvin varustetussa ”mökissä” vaan joutuu majoittumaan hotelliin. Kuka vartioi tai pitää huolen autosta ja kuormasta kun kuljettaja lepää hotellissa. Tämä käsittämätön laki on hyväksytty jo Ranskassa ja sen toteuttamatta jättämisestä saa 30,000 €:n sakon ja päälle vuoden vankeutta. Entäpäs jos kuljettaja nukkuukin rekan alla makuupussissa, sitä ei määritellä uudessa laissa. Kun sen on hyväksynyt Ranska, niin senhän toteuttaa ja hyväksyy myös sikspäk hallitus sekä suomeneduskunta ja virkamiehet oikein intoa puhkuen, ”rekat on tieliikenteen jarruna” menttaliteetillä. Siinä saadaan tapettua taas muutama yrittäjä, sehän Suomessa on ollut ilmapiirinä jo iät ajat. Entäpä EU:n ulkopuolelta tulevat kuljettajat ja yritykset, laki ei varmaankaan koske heitä ja kuka sellaista valvoo. Taas menetetään miljoonia euroja aivan muualle kuin meidän omaan hyvinvointiin.

Ei rekkayritykset ole asiassa yksin, tämä ”kukkahattutätien maa” on säännöstellyt kaiken ja kaikki. Alkoholi politiikalla ei ole saatu muuta aikaan kuin se, että vero eurot menee muihin maihin ja sitten valitetaan maahantuotua alkoholi määrää ja yritetään hillitä ihan omilla säännöksillä, kerrassaan naurettavaa asioiden hoitoa sikspäk hallitukselta. Taas menetetään miljoonia euroja aivan muualle kuin meidän omaan hyvinvointiin.

Esimerkkinä sähkö-ala, pitää olla seuraavat kortit.

1. Sähkötyöturvallisuuskortti

2. Tulityökortti

3.Työturvallisuuskortti

4. Työterveyskortti

5. Ensiapukortti

6. Verotunnistekortti

Mitä tällainen maksaa yrittäjälle, joka työllistää vaikkapa 10 työntekijää ja kouluttaa kaikki työntekijät näiden korttien haltijoiksi. Entäpä kuolemantapaukset sähköalalla, onko ne loppuneet. Näitä kuoleman tapauksia sattuu pääasiassa maallikoille, jolla ei ole ymmärrystä sähkön vaarallisuudesta. Sillä sitten syyllistetään viattomat sähköalan yrittäjät, jotka lyövät hanskat tiskiin. No ongelmaahan tästä ei tule, ei työt jää tekemättä, vaan ulkomaiset yritykset tämänkin hoitaa ja kuka valvoo näitä yrittäjiä, ei kukaan. Taas menetetään miljoonia euroja aivan muualle kuin meidän hyvinvointiin ja pitäähän näille ulkomaalaisille ja heidän perheille maksaa sosiaaliedut sinne kotimaahansa.

Sitten vanhat puolueet keskusta, kokoomus, sdp ja hännystelijä puolueet haukkuvat kuin ”rakkikoirat” perussuomalaisia populisteiksi, kun perussuomalaiset yrittävät suojella kansaa näiltä älyttömiltä säännöstelyiltä ja laeilta, esimerkkinä mummonmökkien jätevesiasetukset, jonka tekeleen on järjestänyt keskusta ja sen ympäristöministeri aikanaan.

On asetettu EU:n aatteet etusijalle ja nujerrettu se vähäinenkin kansan itsetunto ja saatu talouskriisi aikaan. Sitten poliitikot kokoomus eturintamassa selvittää, että ” Suomessa on liian kielteinen ilmapiiri”.  Byrokraattinen EU- herra linja, kirjaviisauden linja (Himanen) ja kansan oma ajatuskyky sekä tahto on nujerrettu ja näin saatu aikaan talouskriisi ja omaisuuden tuho.

KYLLÄ KANSA TIETÄÄ, NAHKURIN ORRELLA TAVATAAN, MINÄ LÄHDEN KAHVILLE !!
JYTKY 3.0 ODOTELLESSA
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Pirjo Jokinen

Koulutuksen vastustamista taantumuksen asialla. Taas.

Pirjo Jokinen

http://hygieniapassi.net/

Hygieniapassi: Hinnat: Osaamistesti 40 € Opiskelijat ja työttömät 25 € KESÄHINTA HYGIENIAPASSI HETI
Kurssi 80 € Kurssilla testi ja hygieniapassi 20 € yht 100 €

Kesätarjous!

On se hyvä kun kesätyöntekijöt ja ammattitaidottomatkin alan ulkopuolelta voi tehdä pätkätöinään kaikenlaisia töitä eikä maailmalla leviä huhut Suomesta turistien sairastumisista ripuliin niinkuin muualla.

Eräs lähipiiristä oli taannoin ystäviensä kanssa etelässä. Olivat viimeisenä iltana käyneet kaupungilla syömässä. Kaks seurueesta oli ehtinyt saada katkarapuruukkunsa ja toiset oli joutuneet vartoomaan uutta satsia. Ja niinhän siinä sitten kävi että alkoi *ska lentää kuin varpusparvi ja molemmista päistä tuli. Imodiumit loppui käsimatkatavaroista ja ruokamyrkytykseltä säästyneet haki paikallisesta apteekista lisää.

Seuraavana päivänä meni täpärälle lentokentälle ja koneeseen ehtiminen kun piti juosta vessaan, myöhästyivät turistibussista, terveet soittamaan taksia, hirveellä höökillä kentälle ja viimetipassa koneeseen ja vessaan taas tukka putkella.

Puretaan vaan täältä loppukin sivistys niin jopas on hienoo?

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Et taida Pirjo tietää kuin hygieniapassista, ymmärsitkö tuota sähköalaakaan. Moninkertainen korttimäärä ja luuletko tosiaan, että niillä kursseilla kukaan oppii mitään uutta, kun ne asiat pitää hallita ilman noita kortteja. Olisin itsekkin raato, jos en ymmärtäisi niitä vaaroja, mitä sähkö aiheuttaa. Sitten tuo rekka asia, luitko edes koko asiaa, et.

Noilla höpöhöpö säännöksillä ei ole sivistyksen ja oppimisen kannalta mitään tekemistä, kun ne opetetaan jo ammattikoulusussa, ei ammattitaito kasva yhtään tuollaisilla kursseilla, joissa toisteaan samaa.

Ymmärrätkö mitä nämä kortit maksaa yhteensä yrittäjälle, ei riitä se kortin hinta, joka oli sähkturvallisuuskurssista 195€ ilman alv. Laske siihen vielä palkka+sivukulut, menetetty aika tilauksesta a´60€/h/kpl. Yksi kurssipäivä maksaa yrittäjälle siis noin. 955€/työntekijä. Sitten jos lasketaan työntekijä määrä, niin huhuh !!

Pirjo Jokinen

Se minkä paljastat, on se ettei yksityisyrittäminen ja jatkuvat YT:t irtisanomisineen olekkaan sampo jolla taotaan rahaa.

JOS olis vakaammat työmarkkinat ja asianmukaisesti koulutettua työväkeä, säästettäis valtavasti rahaa.

Mutta kun ei niin ei. Kun ehdottaa työmarkkinoiden järkesitämistä ja kun puhuu suurempien yritysten eduista niin hirvee huuto!

Perustakaa osuuskuntia ja osakeyhtiöitä niin tulee halvemmaks eikä tarvitse yksin huutaa ääntään käheeks. Tehkää yhteistyötä. Nettiaikana ei voi olla vaikeaa verkostoitua vaikka kansainvälisesti monikansallisiksi yrityksiksikn yli talousalueen rajojen.

Juntit vinkuu Impivaaransa perään ja tässä sitä nyt ollaan. Voi hyvä sylvi!

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka Vastaus kommenttiin #4

No mistähän nämä jatkuvat yt:t sitten tulee. Täälä niinkuin euroopassa yleensä on niin kallista työllistää just näillä höpöhöpö säännöksillä, tapetaan yrittäjät ja samalla kansa, ei mitään vinkumista vaan realismia.

Huomaan, että noilla asenteilla on ollut se suurin syy tähän tilanteeseen. Ainoa järkimaa euroopassa on ollut Norja ja Ruotsi siinä, ettei lähtenyt emuun mukaan. Suomi on konkurssissa ja samalla tasolla kuin Kreikka. Me nauroimme Kreikan valtion ja kuntien työntekijöitä, että saavat lisäkorvauksen kun viitsivät mennä töihin, sama peli Suomessa, ollaan vaan ja pöllötellään.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén Vastaus kommenttiin #4

Pirjo, sinun ja koko vasemmiston ajatusmaailma lähtee siitä, että yrityksillä on pohjaton kassa ja ne eivät pahuuttaan halua maksaa parempia palkkoja ja irtisanovat väkeä turhaan. Lisäksi vielä valittavat kaikista ylimääräisistä kuluista.

Jos kulut ja palkat koko ajan nousee yrityksen on pakko vähentää kuluja ja se tapahtuu yleensä väkeä vähentämällä.

Yrityksen on myös pakko tuottaa voittoa tai se on pian entinen yritys.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #4

Teillä vasureilla on ongelma, sillä olette niin akateemisia, että luulette päivän kurssin antavan pätevyyden. Tämä tietenkin on mahdotonta, sillä lisä koulutuksen pitäisi olla aina täydentävä, ei kertaavaa mitä se on nykyisin.

Tästä hulluudesta kuljetusala saa oman osansa, sillä jokaiselle kuljetusalalle on oma räätälöity koulutus, jota ilman ei saa työtä tehdä. Nämä kurssit yleensä ovat vain suorite perusteiset, josta jää vain rahastuksen maku. Nämä kuljetuspuolen kurssit siten työllistää lääkäreitä, poliisia ja muutaman kymmenen TRAFIN pakkaamisen. Näiden kustannus on per työntekijä 200€-500€, joka pitää uusia viiden vuoden välein.

Eli te koulutus uskovaiset pakotatte omalla tunne pohjasella luuloilla paremmasta, joka teille vielä on myynnyt joku joka taloudellisesti tulee tästä hyötymään. Eli nämä kaikki pakolliset ammattiin liittyvät pakotteet pitää asettaa laatu kriteerien alle, sillä esim kuljetusalalla on pakko istua määrätty tunti määrä, jossa itse sisällöllä ei ole minkäänlaista laatu määritelmä mitä sen pitää sisältää.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sama riemulaulu raikaa sahoillakin, jotka tapetaan EU:n CE-määräyksillä:
http://yle.fi/uutiset/pienet_sahat_jaavat_ce-merki...

Suomessa on sentään osattu sahata jo satoja vuosia...

Pirjo Jokinen

Kerta vielä..

Mikä siinä yrittämisessä, siis yksityisyrittämisessä nyt sitten on niin autuaaksitekevää että pitää myydä valtionyritykset ja siirtyä yksityisyrittäjäksi?

Kun minä kerron julkisesti olleeni jonkinaikaa yrittäjä, niin kimppuuni on hyökätty silmittömän raivon vallassa tai sitten naurettu vatta kippuralla miten TAAS tein väärän valinnan.

Minulla on ollut väärä parisuhde, minulla oli väärä ammatti, väärä persoonallisuushäiriö, väärä neurostatus, väärä puolue ja väärät sääret! Onneks en oo kaikenkukkuraks vasenkätinen ja homo!

Vasemmistolaisena se vasenkätisyys ja homuskin ois niiiiiiiiiiiin VÄÄRIN! ;)

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Työntekijät eivät käy näitä kursseja vapaa-ajallaan, vaan työajalla. Työnantaja maksaa palkan vaikkei työtekijä tee tuottavaa työtä. Tämä on pienille kädesta suuhun eläville yrityksille todella kallista.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Sairasloma-ajan palkasta puhumattakaan, joka on todella kallista rahaa yrittäjälle!

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #21

Sellainen kampanja oli joku aika sitten, missä nuoret perheelliset, (julkisuudessa esiintyi naisia, mutta veikkaan että moni nuori isäkin allekirjoittaa), esittivät ja vaativat että äitiyspäivärahojen/vanhempainrahan maksu pitäisi kuulua kaikkineen valtiolle.

Olen samaa mieltä!
Hittojako se työvoiman ostajalle kuuluu maksaa kenenkään lisääntymisestä. Absurdia moinen.

Yhtä absurdia on sälyttää kenenkään kipeenä olemisia yrittäjälle, tai koulutusta.

Mutta rakkaat ystävät ja kylänmiehet. Ei ole ilmaisia lounaita. Jonkun pitää aina maksaa. Yleensä on niin, että tolkuissaan oleva työvoiman ostaja ottaa kaiken mahdollisen huomioon jo suunnitellessan yritystoimintaa ja työvoimakustannuksia.

Makuasia sitten kiinnostaako se kapitalismi joka ei kykene huolehtimaan kansalaisten terveydestä, infrasta, ei mistään ja valtionvelka kasvaa.

Siirrytään sosialismiin! :D

(Muokattu) *yrittäjälle*

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Kokoomuslainen kansanedustaja kirjoitti jutun eräseen paikallislehteen kun oli lukenut erään raportin, jonka oli kirjoittanut valtio-opin professori.

Lainaus:
Raportin keskeinen havainto on, että jo pelkästään eduskunnan käsittelyyn tulevien asioiden lukumääräinen paljous merkitsee sitä, että asioiden priorisointiin ja olellisiin poliittisiin linjavetoihin ei jää riittävästi aikaa. Virkamiehet kirjoittavat kiireessä pohjapaperit ja eri tahot lausuvat luonnoksista tiukasssa määräajassa. Aikaa ja harkintaa käytetäään yksinkertaisesti vähän.
Professorin katsaus tilastoihin osittaa, että lähes 90 prosenttia laisäädännöstä on hyväksytty eduskunnan käsittelyssä ilman äänestystä.
Hän jatkaa: Suomi on todennäköisesti koko Euroopan ahkerin säännöstelijä.
Lainaus loppuu

Siis se mitä kirjoitin pitää paikkaansa, sairasta sääntelyä, sillä ei ole koulutuksen kanssa mitään tekemistä. Ja hyvinhän meillä on tiedossa sekin, että kun meidän rajalle tulee eu:sta jokin sääntöehdotus, niin meidän virkamieskoneisto tekee siitä hetkessä määräyksen ja sitä myötä uuden lain.
Ei ihmekkään, että meillä on lihova virkamieskoneisto näillä touhuilla. Kansallinen etu edelle eu edun.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ei pääse työttömät töihin kun kesätyössäkin vaaditaan neljää erilaista muovikorttia, jotka vanhenevat 5v.välein ja pitää käydä kalliit kurssit uudestaan ja uudestaan.

Pirjo Jokinen

Onhan niitä tulijota varmaan tilalle, joilla on asianmukainen koulutus. Niin minulle voitais sanoa.

Elämä on tylyä kapitalismissa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Unohdit telinekortin, naurettavan matala kaksiportainen pukkikin vaatii telinekurssin ja lisäksi putoamisuojaimien käyttöä jos lähistöllä on vain niukasti ylimitoitettu kaide tms.

Noista tulityö yms. -korteista sen verran, ettei niitä mikään laki edes vaadi,
vaan jostain syystä sellaisena ne erheellisesti käsitetään ylimpiä yritysjohtoja myöten, hulluna pitävät jos muuta väität.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Pirjo Jokinen, jos oltaisiin aidosti huolissaan ravitoloiden hygieniasta, niin eikö olisi paljon tärkeämpää kiinnittää siihen huomiota, mitä ne Turkkilaiset oikein siellä pitserioissaan puuhailee? Kuin se että laitetaan kaikki ravitolatyöntekiät kursseille, joissa kerrotaan että pitää pestä kädet kun käy paskalla. Eipäilen vahvasti, että toikin hygieniapassi on silkkää rahastusta.

Muutenkin Kallervon ja Timon mainitsemat kurssit ovat lähinnä sellaisia, joissa kerrotaan itsestään selvyyksiä. Lisääkö itsestäänselvyyksien toitottaminen sivistystä, vai tyhmentääkö se vain ihmistä?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Huhu kertoi, että napolilaiset kalakauppiaat ovat niiiin sivistyneitä, että osaavat heittää Verdin ooppera-aarioita markkinoillakin.
Toisaalta samat kalakauppiaat voivat ensin kaivella ahteriaan ja sitten kääriä vanhaan sanomalehteen ne kalansa ennen kuluttajalle myymistä? :D

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei lopu sääntely ja pykäläviidakko EU:sta eroamalla. Ei edes vähene.
Meillä suomalaisilla kun on omituinen tapa lätkiä lisää sääntöjä, määräyksiä ja rajoituksia direktiivien päälle. Ja tulkita ne direktiivit tiukimman mukaan. Osa toki tarpeellisia, osa täysin käsittämättömiä.
Onkos se sitten sitä Kankaanniemenkin hehkuttamaa kotimaista osaamista, josta tulisi olla jotenkin ylpeä. Murheelliseksi vetää sellainen kriitikön suomalaisen päätöksenteon ylistäminen, eikä lupaile helpotusta jatkossakaan.

Kun seuraa menoa muualla Euroopassa, on niillä paikoitellen ihan eri tekemisen meiniki ihan samoista direktiiveistä huolimatta. Meillä sellainen välillä näyttää puuttuvan, ja kyllä omilla kielloilla ja rajoituksilla on siihen osansa.

Mitä itse tulityökorttiin tulee, niin ainakin omalla alalla (laivatyö) se on välttämätön. Ei aloita hitsarit hommia ennenkuin pätevyydet omaava kortin haltija antaa luvan. Vahinkotapauksessa saattaa vakuutusyhtiöltä tulla ikävä päätös.

Itse noihin ammattipätevyyskoulutuksiin sanoisin että osa on enemmän, osa vähemmän hyödyllistä. Se on kiinni myös koulutuksen antajista. Osa noista hoitaa opetuksensa luokattoman huonosti, itsestäänselvyyksin. Onneksi vain pieni osa.
Tarpeeksi pätevistä työntekijöistä myös kilpaillaan. Se on valttia työmarkkinoilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Meillä suomalaisilla kun on omituinen tapa lätkiä lisää sääntöjä,"

Ei meillä suomalaisilla, ainakaan minulla tuollaisia tapoja ole mutta SDP, Kok ja Keskusta kyllä puolueina tekee kaikkensa saadakseen työt Suomesta loppumaan.

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Tietenki tulityökortti on tärkeä, mutta mikä tai mitkä asiat olisipa vaikka viidessä vuodessa muuttuneet, että pitää käydä uusintatentissä. Hitsarit niinkö sähkärit (joka itse olen) tiedämme, että rälläköidessä voi kipinästä syttyä palo, tai porattaessa vanhassa purutalossa reikää tai huono johdinliitos laitteessa. Kun kävin viimeksi suorittamassa tulityökortin, en käynyt mitään kurssia istumassa vaan tentin suoraan ja oli vain kaksi virhettä kun olisi kestänyt olla muistaakseni kuusivirhettä läpäisyyn, mutta työnantajalle sama lasku, istuit päivän tai tunnin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tulityökortin mielekkyyteen en sinänsä ota kantaa, mutta onpa monia muita ammattipätevyyksiä joissa tieto ehtii viidessä vuodessa vanheta. Opetetun asian kertauskaan ei ole automaattisesti huono asia.

Itse en ainakaan kehottaisi palkkaamaan saati päästäisi palamisherkässä ympäristössä tulityöhommiin sellaista henkilöä jolla tuota korttia ei ole.

Puolueet eivät suinkaan ole kaikenlaisten typeriltä tuntuvien asetusten takana vaan virkamieskunta joka tekee usein joko yleisen mielipiteen paineesta tai omaa vieraantuneisuuttaan hölmöiltä vaikuttavia sääntöjä, joita kumileimapoliitikot sitten allekirjoittavat. Puolueesta riippumatta. Se on sitten sitä kotimaista osaamista ja itsenäistä kansallista päätösvaltaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"joita kumileimapoliitikot sitten allekirjoittavat. Puolueesta riippumatta."

Puolueista riippumatta me tiedämme mitkä puolueet ovat allekirjoittaneet typeriä lakeja ja asetuksia. Poliitikkojen pitäisi ohjata politiikkaa eikä virkamiesten.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

'Puolueista riippumatta me tiedämme mitkä puolueet ovat allekirjoittaneet typeriä lakeja ja asetuksia. Poliitikkojen pitäisi ohjata politiikkaa eikä virkamiesten'

Ainakin täällä omassa kotikaupungissani kaupunginvaltuustossa istuu myös oppositiopuolueiden edustajia, joten ei niillekään synninpäästöä voi antaa. Samaa sekalaista seurakuntaa. Puhutaan toki vain kunnallisesta päätöksenteosta, mutta mikään ei anna olettaa että hallituksessa toimisivat toisin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Varmaan osa näistä kursseistan on ihan tarpeellisiakin, mutta kun tehdään näitä päätöksiä näistä työturvallisuus ja paloturvallisuus asioista. Päättäjien pitäisi muistaa, että päätökset aiheuttavat aina kustannuksia ja jäykistävät työmarkkinoita, siksi kaikki turha olisi karsittava näistä päätösksistä pois.

Miksi esim. työmailla tarvitsee käydä ylipäätään koko työturvallisuus kurssia. Nämä työturvallisuus asiat ovat usein sellaisia, että nämä ymmärtää jo ihan pelkällä maalaisjärjen käytöllä. Eikö se riittäisi, että käydään mestarin kanssa työhön liittyvät työturvallisuus asiat lävitse ennen työmaan aloittamista.

Sitäpaitsi tuntuu jotenkin siltä, että ihmiset, jotka tekevät näitä työturvallisuus päätöksiä eivät ole asioista ihan kartalla. Esim. suojalaisien käyttö työmaalla kaikissa töissä on todellisuudessa paljon vaarallisempaa kuin jos olisi ilman niitä, sillä lasit voivat huurtua ja se vasta on vaarallista työskennellä korkeilla telineillä. Lisäksi styrokspaketit telineinä(alle 1.5m telineet) ovat kaikkein tukevimmat telineet. En ymmärrä miksi niiden käyttö on telineinä on kokonaan kiellettyä.

Miksei noitakaaan työtyrvallisuus asioita voisi kysyä niiltä, jotka niistä jotain ymmärtävät, niiltä ihmisiltä jotka joutuvat olemaan näiden asioiden kanssa tekemissä päivittäin. Virkamiehet jotka näitä päätösiä tekevät tuntuvat olevan vieraantuneita todellisuudesta.

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka

Olen itse ollut yli 34 vuotta sähkömiehenä rakennuksilla ympäri Suomen ja just niinkö Sakari tuossa toi esille, mestari huoletii ja tutustuttaa aina uuden ihmisen, joka rakennukselle tulee töihin, sillä hänhän vastaa työmaaturvallisuudesta, ei siihen korttia tarvitse.

Suojavarusteet siinä työssä missä sitä tarvitaan on paikallaan, mutta kypärä sisätiloissa on kyllä yliampuva, käsittämätön vaatimus. Olin kerran työmaalla kun timpuri alkoi halkaisemaan lankkua, tähtäsi lankkuamyöten kun samalla lähti tikku kohti silmää ja se oli entinen silmä, suojalasit olisi pelastanut silmän. Ei tässäkään tapauksessa kortilla ollut mitään tekemistä koko asian kanssa vaan työntekijän korvienvälissä olisi tarvittu sitä jotain ja kysymyksessä ei ollut nuori sähläri vaan vanhempi ammattimies.

Pirjo Jokinen

Työturvallisuusasiatkin oli alus pelkästään AY-liikkeen heiniä.

AY-liike koulutti, AY-liike maksoi, elikkäs duunarit.

Älkää kitiskö pikkurahoista isot ihmiset! Järjestäytykää ja lopettakaa jatkuva valitus.

https://www.youtube.com/watch?v=1giWMXfy82g

Käyttäjän KalervoKassuBjrkbacka kuva
Kalervo Björkbacka Vastaus kommenttiin #29

Älä sie Pirjo höpötä, mie olin aikanhan 80-90-luvun alkhuun asti luottamusmiehenä, kunnes tuli isolama ja mie otin hatkat koko ay-liikkeestä, koska se ei saanut mithään aikhaan. Se oli yrittäjien tuho koko liike. Esimerkiksi, yritys, jossa olin luottamusmiehenä jouduin työnantajan kanssa neuvotteluihin, tilanne oli vakava ja työantaja ehdotti, että pidätyttäisiin pekkaspäivistä ja lomaltapaluurahoista siksi aikaa, että yritys pääsisi jaloilleen ja maksaisi korkojen kans takaisin. Otin porukan kasaan eli 17 työntekijää ja keskustelimme ja sovimme, että tästä ei hiiskuta ulos. No kun menin liitontoimistolle kahdenpäivän kuluttua, niin kommarit meinas syä minut eläviltä, koska olin sopinut asiat ilman liittoa, haistatin vitut ja erosin välittömästi liitosta ja mulle on riittänyt pelekkä avioliitto. En ole tarvinnut liittoa mihinkään, olen neuvotellut palkkani itse ja olen ollut erittäin tyytyväinen ja se lakimies tarve, ei ole tarvittu, asiat on aina hoitunut.
Se siitä ay-liikkeestä!!

Tuossa ko pikasesti laskin, olen säästänyt 51,000 €, elämä on !!

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #30

Älä sie ite höpötä. Mie olin kans luottamusnaisena ja sitä ennen työsuojeluvaltuutettuna..

Nyt sitten niität mitä kylvit.

Ja hyökkäät omies kimppuun?

SINÄ säästit?

Minuapa ei kiinnostanut politrukin hyvä palkka. (Sitäkin sain parisen vuotta). En ole itsekäs. Sinä et ikinä edes ollut vassari. Ajattelit vaan omaa napaasi ja nyt valitat. Syö mitä keitit.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #31

Helppoo kuin heinänteko, olla silleen niinq kristitty tai jotain, eikä niinq oikeestaan uskoo olematta vasemmistolainen ja inhota vielä niinq rikkaita..

Levitoitko?

Lis.
Diipandaapandiipandaa"Yrittäjät ja yrittäjyys tukahdutetaan kaikenmaailman EU-säännöksillä ja laeilla."Diipandaapandiipandaa

Ei ollu kivaa duunarina, ei o kivaa yrittäjänä. Nyt pitäis päästä Kalifiksi Kalifin paikalle. Mahtaisko sekään olla kivaa? Siellä joutuu vastuuseen! Haloo discohile.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ongelma on myös julkisella sektorilla, se että siellä on paljon sellaista porukkaa, joka ei pärjäisi ollenkaan yksityisellä sektorilla. Pekka Himanen on tietysti helpoin esimerkki. Toinen on Juhana Vartiainen, jonka mukaan Suomen pitäisi lisätä maahanmuuttoa Ruotsin mallin mukaan, vaikka KAIKKI tutkimukset osoittavat, että maahamuutto aiheuttaa Ruotsille persnettoa http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sour...

Seurasin myös sitä kohua, joka syntyi siitä kun opettaja hiukan tönäisi oppilasta ja sai siitä potkut. Osapuolet olivat A-studiossa keskustelemassa https://www.youtube.com/watch?v=q9WSYMSeDlw Oli jollainlailla järkyttävät seurata tota keskustelua, sillä ysiluokkalaisella tytölläkin oli huomattavasti järkevät mielipiteet kuin opetusviraston opetuspääliköllä ja opetusmisterillä.

Jos johtavat virkamiehet ovat näin pihalla asioista, niin mikä mahtaa olla sitten alempien virkamiesten taso, ainakaan se ei vaikuta kovin hääviltä, jotenkin itseäni suututtaa, kun tälläiset höpöukot tekevät typeryyksillään niiden ihmisten työstä mahdollisimman hankalaa, jotka tätä maata oikeasti pystyssä pitävät..

Pirjo Jokinen

Vakuutusyhtiöt kai niitä kursseja vaatii, ei vasemmisto..

Vasemmisto edustaa yhteiskunnallisia sosilaalivakuutuksia. Löyhempää systeemiä, inhimillisempää yhteiskuntaa. :)

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

En tosissaan Kallervo voi ymmärtää mikseivät itse työmiehet, jotka ovat päivittäin tekemisissä näiden työturvallisuus asioiden, voi vaikuttaa niitä koskeviin päätöksiin. Lasien käyttö on tietysti hyvä kun sahaa jotain, mutta en ymmärrä miksi niitä pitää pitää kokoajan päässä.

Tiesitkö uusimmasta säännöstä?, jonka mukaan kypärä tulee kiinnittä hihnalla leuan alle. Taas yksi täysin turha sääntö. Nämä turhat säännöt tekevät sen, että ihmiset eivät aina viitsi noudattaa niitä, nyt työmailla on ruvettu sakottamaan, siitä jos ei nouda näitä sääntöjä monella sadalla eurolla rike. Minunkin pomoni on saanut jo eräältä työmaalta monta tonnia sakkoa kun sen työntekiöillä ei ole olut suojalaseja tai hihnaa leuan alla.

Jotenkin itseäni suututtaa tällänen tuohu, että joku julkisensektorin tyhjäntoimitta typeriä sääntöjä keksimällä vaikeuttaa pomoni työtä, joka tekee sentään tuottavaa työtä. Hän on todella reipas ja pätevä työmies. Tosin kun monet julkisensektorin tyhjäntöimittäjät, jotka tekevät näitä typeriä säädoksiä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Mites muuten joku anniskelupassi? Tarviiko siihenkin jonkin kurssin että voi kaataa viinaa laiseinhin mittakupin verran? Eikö niitä viina merkkejä voi opiskella viinapullojen etiketeistä siellä ravintoloissa?

Katsoivat nyt ensin, että ne baarimikot puhuvat kaikki kunnolla Suomea. Olen törmännyt muutaman kerran ravintolatyöntekiään, joka puhuu todella huonoa Suomea. Esim. Hesan keskustassa eräässä paikassa, joka on ulkomaalaisten suosiossa sanoin baaarimikolla, että yksi olut. Hän ei ymmärtänyt mitä sanoin oli pakko tilata se olut Englanniksi.

Markku Soini

Sen verran haluaisin korjata tuota Ranskan lakia koskien rekassa nukkumista, että ei sitä sielläkään kokonaan kielletty ole. Vuorokausilevon, eli 11-tuntisen sekä lyhennetyn viikkolevon, eli 24-tuntisen saa yhä viettää autossa. Ainoastaan 45-tuntisen viikkolevon viettäminen autossa on kielletty. Tällä estetään aika tehokkaasti ns. halpatyövoiman käyttäminen kuljetusalalla, koska ei näille kukaan ole hotellimajoitusta kahdeksi vuorokaudeksi kerran viikossa maksamassa.

Toimituksen poiminnat